Pravo činjenično stanje o
„slučaju“ zgrade u Miloša Pocerca

1. april 2021.  • 0 Opširnije

Zbog neobjašnjivog interesovanja pojedinih novinara i medija i pokušaja da se javnost obmane pogrešnim predstavljanjem pravnih činjenica, Savez samostalnih sindikata Srbije i zastupnička Advokatska kancelarija Vučeljić & Nikčević obaveštavaju sve zainteresovane o sledećem:
Usled netačnih informacija koje se poslednjih dana pojavljuju u pojedinim medijima, a u odnosu na pravni problem u kome sudeluju SSSS i KUD Branko Cvetković, Direkcija za imovinu Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, ističemo da su institucije sistema jedine nadležne da zauzimaju pravne stavove i donose izvršne odluke. Napominjemo da je "suđenje" u medijima, koje je postala jako loša, ali i redovna praksa, a koje se trenutno sprovodi nad SSSS, kao "okrivljenim" licem, jako štetno, kako po javno mjenje, tako i po SSSS, kojem se urušava ugled koji je izgrađen u višedecenijskom radu u korist javnog interesa, ali i prava radnika.
Molimo sva zainteresovana lica da informacije koje žele da objave, pre toga provere sa svim učesnicima u postupku za koji postoji interesovanje, u nadležnim institucijama, te da tek nakon toga pribegnu objavljivanju informacija i mišljenja.
Nadalje, ističemo da smo se, po pitanju pravnog problema u odnosu na nepokrenost u ul. Miloša Pocerca br. 10, obratili nadležnim institucijama i očekujemo njihovu brzu i efikasnu reakciju, a radi izbegavanja daljeg netačnog infiormisanja javnosti, kao i izbegavanja pravnih posledica nezakonitih odluka.
Uz poštovanje želje članova KUD Branko Cvetković da se bave folklorom i da sprovode ostale aktivnosti kulturološke prirode, mi im dajemo podršku, ali ciljevi tog udruženja se ne mogu i ne smeju ostvarivati pravnim nasiljem ili obmanjivanjem javnosti i organa uprave, prikazivanjem lažnih činjenica, odnosno jedan legitman i društveno koristan cilj se ne može i ne sme ostvarivati nelegitimnim sredstvima. Smatramo da lica koja su iskreno zainteresovana za rad KUD Branko Cvetković moraju biti upoznata sa pravnim i činjeničnim stanjem i ne bi smeli da se bave ovom temom na krajnje laički način, putem youtube aplikacije ili organizovanjem protesta koji nemaju za cilj funkcionisanje pravne države, već pritisak na institucije.
Upućujemo sva zainteresovana lica da izvrše uvid u naše dopise Vladi Republike Srbije i Direkciji za imovinu Republike Srbije, u kojima je u potpunosti objašnjeno, kako samo činjenično stanje, tako i adekvatna pravna regulativa, te da u njima pronađu sve odgovore koji su im neophodni.
Još jednom ističemo molbu svim zainteresovanima da prepuste institucijama sistema da rešavaju pravne probleme po zahtevima zainteresovanih lica, te da nadalje svi zajedno ne dozvolimo da medijski prostor i javno mjenje zaokupljuju neproverene i netačne informacije koje iznose lica bez adekvatnih znanja i iskustava, a koje se objavljuju i bez ikakve kontrole ili odgovornosti.
Sva dokumenta i dopisi, vezani za problem oko ovog pravnog pitanja, nalaze se na sajtu SSSS, u desnom uglu, pod nazivom “Zgrada Miloša Pocerca”.

PREUZMI:

Advokatska kancelarija Vučeljić & Nikčević
ZASTUPNIK: Advokat Miloš Vučeljić
Advokat Tanja Nikčević
ul. Zeke Buljubaše br. 3
11000 Beograd, Srbija
www.timadvokati.com
office@timadvokati.com
o11/ 2416-755
062/ 616- 581
064/ 6185-085